Pršutérie Chovaneček Archivní slanina
Kód: 11112/106 11112/111 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Pršutérie Chovaneček Archivní slanina
Pršuto ARCHIVNÍ SLANINA se vyrábí z vytříděného kvalitního vepřového masa několik měsíců, během kterých maso postupným sušením ztrácí přebytečnou vodu, a tím se výrazně zvyšuje jeho trvanlivost i intenzita přírodního aroma. Na výrobu 100 kg slaniny používáme 145 kg syrového masa. Jalovec, pepř, koriandr a vavřín spolu se zauzením bukovým dřevem dělají z naší ARCHIVNÍ SLANINY vyvážený kus masa, které vynikne v teplé i studené kuchyni, především do italských specialit jako jsou pasta Carbonara nebo Caesar salát, ale i jako chuťovka na degustační tabuli se zrajícím sýrem a sklenkou dobrého vína. Například suché bílé víno s vyšším obsahem kyselin může dobře kontrastovat s jeho slaností. Na druhou stranu, červená vína s tělesným charakterem, mohou zdůraznit hluboké, bohaté chutě této slaniny a vytvořit harmonický gastronomický zážitek.
Pršuto je vakuově zabaleno. Po rozbalení ho uchovávejte v chladném prostředí .
Složení výrobku:
Vepřový bok 94 %
Jedlá sůl s jódem
Koření
Dextróza
Konzervant dusitan sodný
Antioxidant ascorban sodný
Nutriční hodnoty:
Tuky: 41 g (z toho nasycené masné kyseliny 11 g)
Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0,1 g)
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 5,7 g
Výrobce: Chovaneček s. r. o., Novobranská 87/14, Litoměřice 412 01, ČR.
Minimální trvanlivost 21 - 5 dnů, po rozbalení uchovávejte v chladu do +5 °C
Cena za 100g/ 61, Kč
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Otec a synové Chovanečkovi rozumějí uzenářství jako málokdo, jejich tradiční dobroty jsou vyhlášené v celém Ústeckém kraji. Před časem nabrali nový směr a pustili se do výroby, která unás nemá obdoby: V jejich sušárně v Hlinné u Litoměřic vznikají prvotřídní pršuty.
I pršut z Českého středohoří zákazníky hned zaujal.