Pršutérie Chovaneček Litoměřický pršut
Kód: 11198/111 11198/116 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Pršutérie Chovaneček Litoměřický pršut
Jedná se o celou vepřovou šunku na kosti, kdy se vybrané vepřové kýty upraví speciálním řezem. Poté se na několik týdnů nasucho nasolí mořskou hrubozrnnou solí a nechají zrát. Po ukončení procesu solení se kýty pečlivě omyjí a přesunou na 48 hodin do udírny k zauzení jemným kouřem z bukového dřeva. Dozlatova zauzené se přesouvají do zracích komor na 12 měsíců, ale také až 24 měsíců v řízeném klimatu (teplota, vlhkost, proudění vzduchu). Během procesu zrání ztratí min. 35% původní hmotnosti masa. Po uzrání nastává proces odborného vyjmutí kostí a rozdělení šunky na několik částí vhodných pro krájení a vakuově zabalených pro uchování té nejlepší kondice.
Složení výrobku:
Vepřová pečeně 92 %
Jedlá sůl
Koření
Dextróza
Antioxidant ascorban sodný
Nutriční hodnoty:
Tuky: 24 g (z toho nasycené masné kyseliny 8,4 g)
Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0,1 g)
Bílkoviny: 26 g
Sůl: 6,3 g
Minimální trvanlivost 21 - 5 dnů, po rozbalení uchovávejte v chladu do +5 °C
Otec a synové Chovanečkovi rozumějí uzenářství jako málokdo, jejich tradiční dobroty jsou vyhlášené v celém Ústeckém kraji. Před časem nabrali nový směr a pustili se do výroby, která unás nemá obdoby: V jejich sušárně v Hlinné u Litoměřic vznikají prvotřídní pršuty.
I pršut z Českého středohoří zákazníky hned zaujal.