Pršutérie Chovaneček Babinského viržínko
Kód: 11106/116Související produkty
Detailní popis produktu
Pršutérie Chovaneček Babinského viržínko
Tento snack nese název po našem místním rodákovi, známém lotru Babinském. Jeho poslední oblíbené viržínko na Špilberku vypadalo asi dost podobně jako to naše. Příjemnou jemně pálivou a nasládlou chuť vytváří směs barevných pepřů, výtažků ze zeleniny a cukru. Na výrobu 100 kg VIRŽÍNKA jsme použili 155 kg vepřového masa.
Klobásky uchovávejte v chladném prostředí nejlépe zavěšené, tam kde mírně proudí vzduch - například větraný sklípek nebo komora. Jejich aroma se nejlépe rozvine při pokojové teplotě. Balíček je vakuově zabalen. Po jeho rozbalení doporučujeme spotřebovat do 10 dnů.
Složení výrobku
Vepřové maso 97%
Vepřové sádlo
Kuchyňská sůl - jodidovaná max.4 %
Konzervant E250
Koření
Dextróza
Cukr
Zvýrazňovač chuti E621,
Barvivo košelina
Startovací BIO kultury
Nutriční hodnoty
Tuky: 38 g (z toho nasycené masné kyseliny 15 g)
Sacharidy 0,1 g (z toho cukry 0,1 g)
Bílkoviny 26 g
Sůl 3,7 g
Minimální trvanlivost 21 - 5 dnů, po rozbalení uchovávejte v chladu do +5 °C.
Výrobce: Chovaneček s. r. o., Novobranská 87/14, Litoměřice 412 01, ČR.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Otec a synové Chovanečkovi rozumějí uzenářství jako málokdo, jejich tradiční dobroty jsou vyhlášené v celém Ústeckém kraji. Před časem nabrali nový směr a pustili se do výroby, která unás nemá obdoby: V jejich sušárně v Hlinné u Litoměřic vznikají prvotřídní pršuty.
I pršut z Českého středohoří zákazníky hned zaujal.