U nás se bonusový systém vyplatí, registrujte se a sbírejte body..

Pršutérie Chovaneček Archivní slanina

Kód: 11112/106 11112/111 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: CHOVANEČEK
74 Kč 78 Kč od 74 Kč 70 Kč / 100 g 70 Kč / 100 g
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Archivní slanina od uzenářské rodiny Chovanečků má široké využití především v teplé kuchyni. Připravíte s ní skvělé pokrmy italské kuchyně, tenké vyškvařené plátky zase skvěle doplní vaše hamburgery či krémové polévky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pršutérie Chovaneček Archivní slanina

Pršuto ARCHIVNÍ SLANINA se vyrábí z vytříděného kvalitního vepřového masa několik měsíců, během kterých maso postupným sušením ztrácí přebytečnou vodu, a tím se výrazně zvyšuje jeho trvanlivost i intenzita přírodního aroma. Na výrobu 100 kg slaniny používáme 145 kg syrového masa. Jalovec, pepř, koriandr a vavřín spolu se zauzením bukovým dřevem dělají z naší ARCHIVNÍ SLANINY vyvážený kus masa, které vynikne v teplé i studené kuchyni, především do italských specialit jako jsou pasta Carbonara nebo Caesar salát, ale i jako chuťovka na degustační tabuli se zrajícím sýrem a sklenkou dobrého vína. Například suché bílé víno s vyšším obsahem kyselin může dobře kontrastovat s jeho slaností. Na druhou stranu, červená vína s tělesným charakterem, mohou zdůraznit hluboké, bohaté chutě této slaniny a vytvořit harmonický gastronomický zážitek.

Pršuto je vakuově zabaleno. Po rozbalení ho uchovávejte v chladném prostředí .

Složení výrobku:
Vepřový bok 94 %
Jedlá sůl s jódem
Koření
Dextróza
Konzervant dusitan sodný
Antioxidant ascorban sodný

Nutriční hodnoty:
Tuky: 41 g (z toho nasycené masné kyseliny 11 g)
Sacharidy: 0,1 g (z toho cukry 0,1 g)
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 5,7 g

 Výrobce: Chovaneček s. r. o., Novobranská 87/14, Litoměřice 412 01, ČR.

Minimální trvanlivost 21 - 5 dnů, po rozbalení uchovávejte v chladu do +5 °C

Cena za 100g/ 61, Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Otec a synové Chovanečkovi rozumějí uzenářství jako málokdo, jejich tradiční dobroty jsou vyhlášené v celém Ústeckém kraji. Před časem nabrali nový směr a pustili se do výroby, která unás nemá obdoby: V jejich sušárně v Hlinné u Litoměřic vznikají prvotřídní pršuty.

I pršut z Českého středohoří zákazníky hned zaujal.