Davídkovo koření Chilli cayenské
Kód: 11004Související produkty
Je nepostradatelná v bramborácích, bramborových a zeleninových polévkách, jitrnicích, domácí sekané, játrových knedlíčcích, guláších a pečených masech. Jednou vyzkoušíte naši...
Mimořádně vhodná na guláše, polévky atd..
Používá se k nakládání zeleniny a masa, ke kořenění vývarů a polévek, masa a salátů.
Pro milovníky karibské kuchyně. Směs mnoha barev, příjemné vůně a skvělé chuti vhodná na grilovaná masa, grilované ovoce, saláty a zeleninové smoothie.
ČUBRICA je určena také na rožnění, do mletých mas, hustých zeleninových polévek a do jídel jako je džuveč, kebab, zvěřina.
Dochucení a úprava mletých mas, ryb, grilovaných specialit a ve vegetariánské kuchyni pro ochucení luštěnin. Dále ji přidejte do tradičních indických pokrmů jako pilaf, birjuní...
KARI ASIA je kari čínského typu, které využijete na úpravu masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do luštěnin či rýže.
Detailní popis produktu
Chilli cayenské
Chilli cayenne pochází z Jižní Ameriky, kde mu také místní říkají chilli. U nás je méně známý název paprika křovitá. Chilli používali již Mayové, do Evropy se dostalo v 15. století. Označení “cayenské” dostalo chilli podle poloostrova Cayenne, na kterém leží hlavní město Francouzské Guayany se stejným názvem Cayenne.
Za štiplavost chilli může látka zvaná kapsaicin. Chilli cayenne je přibližně 20x ostřejší než klasická paprika. Některé papričky jsou tak ostré, že se při práci s nimi používají rukavice, aby se předešlo popáleninám. Zajímavostí je, že chilli papričky pálí jenom savce, na ostatní živočišné druhy nijak nepůsobí.
složení: cayenský pepř resp. chillies
objem šufánku (naběračky) 0,7 dcl
hmotnost 1 šufánku je 34 g
Výrobce: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200
Jednodruhové koření
Uchovávejte v teplotě do 25 °C a vlhkosti do 70%.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.